Fri frakt over 799 NOK (småvarer) Åpent kjøp & ingen tollavgift

Søvnguide

Har du søvnproblemer og søvnvansker? Les søvnveiledningen vår om hvordan du kan tilpasse soverommet ditt med de riktige produktene for å unngå søvnmangel.

Temperatur

Det er viktig å ikke ha det for varmt på soverommet. For å sove godt, bør du holde det kjølig i luften på soverommet, gjerne med et vindu litt på gløtt. Hold deg i stedet varm ved hjelp av et varmere teppe i de kaldere månedene. Dynene holder varmen veldig bra samtidig som de er luftige og puster veldig bra, noe som betyr at luften hele tiden beveger seg inne i dynen og sirkulerer ny, frisk luft.

Søvnvansker er ofte vanligere i de varmere månedene. En enkel måte å sove bedre om sommeren er å re sengen med kult sengetøy. Satin er et eksempel på et sengetøymateriale som oppleves som ekstra kult.

Både fiber- og duntepper er tilgjengelige i kjøligere varianter som føles like tykke og luftige som vinterteppene, men som har et mer luftig fyll, noe som betyr at teppene føles kule. Om sommeren kan du også bruke en vifte for å få det kjøligere på soverommet, noe som kan lette søvnproblemene dine. En vifte er mye mildere enn klimaanlegg, men hjelper deg fremdeles med å få fart på luften på soverommet og gjøre den kjøligere.

Lyd og lys

For lite søvn skyldes ofte forstyrrelse av lyd og lys. En rolig og avslappende atmosfære på soverommet kan bidra til å kurere søvnløshet. Bruk tekstiler for å gjøre rommet varmere og roligere. Legg gjerne et tykt teppe på gulvet som absorberer både kulde og lyd. For å stenge støy ute mens vinduet er åpent, er det lurt å henge opp gardiner, helst i en mørk, varm nyanse. Bruk lav watt i nattlampen for å skape et varmt lys i rommet. Dette kan hjelpe deg med å sovne raskere om kvelden. Selv et tekstiltrukket, polstret hodegjerde hjelper til med å absorbere lyd og kulde fra veggene på soverommet og gir rommet en koselig følelse.

Puter

Får du vondt i nakken og skuldrene etter en natts søvn? Da er det mest sannsynlig fordi du har feil pute. Mange liker høye puter, og noen legger til og med flere puter høyt under hodet. Dette fører til at nakken har en unaturlig vinkel, noe som forårsaker problemer i både nakke og skuldre. På samme måte kan en altfor flat og tynn pute skape for stor en nedoverbøyning på nakken. Den beste puten er den som tilpasser seg og former seg etter hodet og skuldrene - en såkalt trykkavlastende pute. Disse putene er tilgjengelige i flere forskjellige høyder for å passe til dine mål, og får hodet til å havne i sin naturlige stilling, som deretter blir bevart hele natten. Dette er en rask og enkel løsning for å redusere søvnproblemene. Trykkavlastende puter kan også bidra til å redusere problemer med migrene og spenningshodepine.

Velg riktig seng

Et vanlig problem når du velger en seng med et fjærsystem er at du ikke velger en seng som er tilpasset vekten din, noe som betyr at sengen ofte oppleves som for hard eller for myk etter å ha sovet i den en stund. Når kroppen ikke får den støtte og lindring den trenger fra sengen, resulterer dette ofte i smerter i forskjellige deler av kroppen. For å unngå dette anbefaler vi at du leser sengeguiden vår om valg av senger og inventar.

Akkurat som trykkavlastende puter kan redusere smerter i hode og skuldre, kan ryggavlastende senger og madrasser bidra til å redusere smerter i rygg, korsrygg og ledd. Søvnvansker kan ofte spores til smerter i kroppen. En anbefaling til deg med stive, såre eller verkende ledd er derfor å velge en trykkavlastende seng eller madrass som tilpasser seg og former seg til kroppen din for maksimal lindring og etterlevelse av kroppen din. Ettersom trykkavlastende materialer kan ta forskjellige former og styrker helt individuelt basert på hvem som ligger på madrassen, er ikke dette materialet like følsomt overfor vekten eller kroppstypen som ligger på madrassen.

Våkn opp riktig

Kroppen føler seg best når den får våkne naturlig fra naturens egen vekkerklokke: lyset. I sommermånedene føler du deg som regel mye mer våken fordi det er lyst når du står opp om morgenen. Om vinteren trenger du kanskje litt hjelp på veien. Vekkerklokker som begynner å lyse sakte opp i et naturlig lys om morgenen en stund før du reiser deg, gjør kroppen mer forberedt på å våkne når klokken ringer. På denne måten kan du starte dagen mye gladere.

Sov godt, ønsker

Sleepo

Du har tidligere sett på

Alltid på Sleepo!

Fri frakt over 799 NOK (småvarer)
Sleepo tilbyr rask levering i hele Norge.
Åpent kjøp & ingen tollavgift
Sleepo tilbyr åpent kjøp i 14 dager
;