Fri frakt over 799 NOK (småvarer) Åpent kjøp & ingen tollavgift

Teppeguide - Velg riktig teppe

Ikke sikker på hvilket teppe som passer for deg?

Få tips og råd med Sleepos Teppeguide

Tepper er en viktig del av interiøret som helhet, ettersom de binder sammen spisegruppen, sofagruppen og gir hele rommet et mer gjennomtenkt utseende. Synes det er vanskelig å velge riktig teppe for akkurat deg? Her er noen enkle tips som vil gjøre valget ditt enklere.

 

Hvor skal teppet brukes?

Stue

Når du velger gulvteppe til sofagruppen, bør det være minst like bredt som sofaen din, men vi anbefaler at teppet er bredere enn sofaen for en mer hjemmekoselig følelse. Legg teppet litt under sofaen for å holde det på plass, men også for å skape et mer komplekst uttrykk. Husk også å velge et teppe som er litt større hvis du har lenestoler eller en hjørnesofa, for å ramme inn hele møbelet.

Spisestuen

Noe som mange ofte glemmer når de skal velge et teppe til spisegruppen, er å telle stolene, ikke bare tenke på målene på bordet. Husk derfor at du vil kunne trekke ut stolen uten at beina havner utenfor teppekanten. Vi anbefaler derfor at teppet skal være 50-60cm lengre enn spisebordet, slik at du kan plassere stoler på kortsidene og også bruke en ekstra bordplate. Velg et teppe som har samme form som bordet ditt.

Soverom

Teppets funksjon på soverommet er i stor grad å skape et koselig sted å plassere føttene når du skal stå opp om morgenen. Husk å legge teppet ca 2/3 under dobbeltsengen pluss at det bør gå rundt sengen slik at det gir et sammenhengende uttrykk. Når det gjelder teppe under en enkeltseng, skal den være minst like bred som sengen og plasseres ca 20 cm under den ene langsiden av sengen.

Hvis du er usikker på hvilken teppestørrelse som passer deg best, anbefaler vi at du går opp i størrelse da den vanligste årsaken til retur er at teppet er for lite.

Forskjellige typer tepper

Her på Sleepo finner du et bredt utvalg av tepper med forskjellige egenskaper og stiler. Hvilken type teppe du bør velge, avhenger helt av beliggenhet, formål og personlig smak. Vil du ha et mykt teppe? Et med kortere lugg? Eller kanskje et som er mer holdbart? Her kan du lese om våre mest populære tepper og hva du kan forvente når du velger et av dem.

Pleieinstruksjoner

Her har vi samlet generelle pleieråd som gjelder mange av våre tepper..

  • Støvsug teppet jevnlig i luggens retning, men bare uten børste og med lav effekt. Støvsug begge sider.
  • Bruk gjerne et teppeunderlag for å redusere slitasje på både teppe og gulv.
  • Unngå å trekke møbler frem og tilbake over teppet. Bruk møbeltrekk/gulvbeskyttere under sofaben og bordben.
  • Ikke utsett teppet for direkte sollys.
  • Hvordan du skal handle hvis flekker oppstår, avhenger helt av hvilken type teppe du har. Viskose tåler for eksempel ikke fukt, mens ull er et litt mer holdbart alternativ.

Alltid på Sleepo!

Fri frakt over 799 NOK (småvarer)
Sleepo tilbyr rask levering i hele Norge.
Åpent kjøp & ingen tollavgift
Sleepo tilbyr åpent kjøp i 14 dager
;